Guide: Sådan vælger du det rigtige badebassin til din baby

Baby i badebassin
Guide: Sådan vælger du det rigtige badebassin til din baby
Henrik Andersen
-
06/03/2023
-

Når du skal vælge et badebassin til din baby, er der flere faktorer, som du skal tage hensyn til. Det er eksempelvis vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse, men det er ikke det eneste, du skal være opmærksom på, før du køber et babybassin. Bliv klogere på valget herunder.

Vælg et bassin i den rigtige størrelse

Når du skal vælge det rigtige babybassin, er der flere faktorer, du skal tage hensyn til. Babybassiner kan fås i mange forskellige størrelser og designs, og det er vigtigt at vælge en model, som passer til din babys alder. De fleste babybassiner er beregnet til babyer fra 0-12 måneder, men der findes også større bassiner til ældre børn.

Størrelsen på bassinet er derfor vigtig at tage hensyn til, så du er sikker på, at den passer til dit barn. Typisk bliver bassinet placeret udenfor på græsplænen, og her kan du vælge mellem mange størrelser, for du er ikke som sådan begrænset af pladsen. Hvis du skal placere det i en mindre gårdhave, så, er det dog en god idé at vælge en mindre model.

Vælg et babybassin i det rigtige materiale

Babybassiner fås i forskellige materialer, men de er som regel lavet af plastik. Alligevel kan der dog være forskel på materialet, fordi der også er forskel på typen af badebassin. Du kan se en oversigt over de mange forskellige modeller af badebassiner her, hvis du vil have indsigt i dine valgmuligheder.

Vælger ud eksempelvis et oppusteligt badebassin, så er det vigtigt, at du vælger et slidstærkt materiale, så det ikke går i stykker – for når først, der er gået hul på badebassinet, så er det svært at lappe det igen. Det gælder især, hvis du planlægger at stille det på fliser eller andre overflader, hvor der kan gå hul på det.

Vær opmærksom på sikkerheden

Et badebassin er en god måde at introducere din baby til vand, og samtidig er det oplagt at bruge om sommeren, når det er varmt udenfor. Du skal bare huske at stille det i skyggen, så barnet ikke får det for varmt, når han eller hun plasker rundt i vandet i sine babybadebukser. Det er generelt en god idé at være opmærksom på sikkerheden.

Sikkerheden er en vigtig faktor at tage hensyn til, når du vælger et babybassin, da det er vigtigt, at dit barn er i trygge hænder. Du bør derfor altid overvåge dit barn, når han eller hun plasker rundt i vandet – og du bør altid sørge for, at bassinet er stabilt og ikke kan vælte, samt at det er lavet af materialer, der er fri for skadelige stoffer.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!